Silk and Cashmere Kaşmir Bakım

Saat 11.00’e kadar verilen siparişlerde aynı gün kargo

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

%30'a varan Sezon Finali indirimi devam ediyor

Silk and Cashmere Kaşmir Bakım

Kaşmir bakımı

Kaşmir nadide ve değerli bir üründür. Kullanılmadığı dönemlerde hava almayan poşetlerde düzgün, katlı olarak saklanmalıdır. Buruşuk olarak atılmamalı, özenle ve düzgün bir şekilde katlanmalıdır. Yapısı coşkuludur; adeta yaşar ve özen ister. Özenle kullanılan kaşmir normal şartlarda yaşam boyu giyilebilir. Güzel bir bakım uygulanan kaşmiri yıllarca kullanabilirsiniz.

Kaşmirde ilk kullanım aylarında biraz tüylenme normal ve kabul edilebilir. Çünkü uzun kaşmir fiberleri bir süre sonra hafif topaklar oluşturur. Zamanla bu istenmeyen tüyler dökülür ve fazla bir tüylenme beklenmez.

Kaşmir ve İpek Yıkama talimatları

Tüm ürünlerimizin üzerinde yıkama ve bakım talimatları ile ürünlerimiz hakkında açıklayıcı bilgiler içeren etiketler bulunmaktadır.

Ürünlerimizde Kuru Temizleme önerilen ürünler dışında kesinlikle elde, özenle, özel yıkama şampuanları ile yıkanmalı.  Kaşmir ve ipek asla asılmamalı, sıkılmamalı ve makinede yıkanmamalıdır. Elde 30 derecede ılık suda önce tavsiye edilen özel şampuan dökülerek köpürtülür. Giysilerinizi suda bekletmeyin- hafifçe ovarak yıkayınız. Ilık suda durulayıp, avuç içinde toplayarak çevirmeden sıkınız.  Kesinlikle düz bir zeminde, tercihen temiz bir havlu yada bez üzerinde yayarak kurutulur. Kalorifer yada yapay ısıtıcıda kurutulmaz. Direkt güneş ışığı yada yapay ışıktan uzak tutun.

Tüylenme

Silk and Cashmere, ürünlerinde kaşmir ve ipek gibi natürel dokular kullanmaktadır ve bu natürel elyaflar yapıları gereği yüzeylerinde gözle ayırt etmesi zor tüylü bir yüzey yapısına sahiptir. Ürünlerimiz, doğallığını kaybetmemeleri için tüylenmeyi giderici hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmamaktadır. Bu nedenle ilk kullanımlarda belirli bir süre sürtünmenin yoğun olduğu bölgelerde tüylenme oluşabilmektedir. Oluşan yün topaklarını kaşmir taraklarımız ya da tüy temizleme makinemiz ile kazağın dokusunun ters yönünde tüylerin üzerinde gezdirerek toplayabilirsiniz. Bu işlemi birkaç kez tekrarladığınızda tüylenme görmeyeceksiniz.

Önceki gönderi
Sonraki gönderi