Sınırlara Sığmayan Stil: Büyük Beden Giyim İçin İpuçları – Silk and Cashmere

Bye Buy May: Tüm indirimlere ek + %30'a varan indirim

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Anneler Günü ve Yeni Sezon Koleksiyonlarında %25'e Varan İndirim

Sınırlara Sığmayan Stil: Büyük Beden Giyim İçin İpuçları

Her kadının beden yapısı, vücut ölçüleri ve elbette stili birbirinden farklı. Büyük beden kadın giyim modelleri ile vücut ölçüleriniz ne olursa olsun özgün stilinizi yansıtabilirsiniz. Büyük beden giyimi hakkındaki bazı püf noktalar sayesinde her zaman stil sahibi bir görünüm elde etmek sizin elinizde!

Büyük Beden Giyim Nasıl Olmalı?

Modern ve zamansız çizgiye sahip tasarımlarla gardırobunuzda farklı esintiler yaratabilir, her duruma özel kombinlere imza atabilirsiniz. Beden ölçünüz 42 beden veya üstündeyse büyük beden giyim konusunda ipuçlarını öğrenerek özgün bir stil yaratmak için aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz:


  • Vücudunuzu yakından tanıyın, böylece kıyafet seçiminde vurgulamak istediğiniz bölgeleri ön plana çıkaracak tasarımlara yönelebilir, dilediğiniz silueti kolayca oluşturabilirsiniz. 

  • Aşırı bol giyinmek yerine özgürlüğünüzü kısıtlamayan seçimler yapmalısınız. Vücudunuza tam oturan kendi bedeninize uygun kıyafetler ile zarif ve göz alıcı bir stil oluşturabilirsiniz.

  • Gardırobunuzda mutlaka zamansız kurtarıcı parçalara yer vermelisiniz. Her duruma uyum sağlayan klasik kesimlerin hakim olduğu parçalarla etkileyici bir stil yakalayabilirsiniz. Örneğin V yaka tişört modellerini aksesuarlarla zenginleştirerek ister spor ister klasik kombinler hazırlayabilirsiniz.

Büyük Beden Modası Nedir?

Standart beden kıyafetler genellikle S (small) bedenden başlıyor ve L (large) bedene kadar devam ediyor. Büyük beden kıyafetler ise ekstra large (XL), 2XL ve 3XL gibi standart bedenin üzerindeki ölçülere sahip. Bu kalıplara uygun olarak tasarlanan büyük beden tunik, elbise, gömlek, bluz, elbise, pantolon gibi giyim ürünleri kullanılarak tasarlanan kombinler büyük beden modası olarak kabul ediliyor.

Büyük Beden Kadınlar Nasıl Giyinmeli?

Büyük beden kadınlar kıyafet seçimi yaparken vücutlarında vurgulamak istedikleri bölgelere odaklanmalı. Örneğin omuzlarınız geniş ve beliniz kalın ise boynunuzu daha ince gösteren omzu açık elbise ve tişört modellerine yönelebilirsiniz. Zarif bir siluet için küçük desenli büyük beden bluz modelleri ile kalem etekleri eşleştirebilir, uzun hırka modelleri ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. Sportif bir stile imza atmak için uzun gömlek çeşitleri ile tayt ya da jeanleri bir arada giyebilirsiniz. Basic tasarıma sahip büyük beden gömlek modelleri, A kesim kot etek ve spor ayakkabı ile kombinleyerek dinamik bir görünüm elde edebilirsiniz.


Ofis stiliniz için bedeni saran elbise modelleri ile büyük beden hırka ve uzun topuklu çizmeleri bir arada giyerek hem boyunuzun daha uzun görünmesini sağlayabilir hem de daha ince bir siluet oluşturabilirsiniz. büyük beden etek ile büyük beden ceket çeşitlerini topuklu ayakkabı ve küçük bir çanta ile birlikte kullanabilirsiniz. Büyük beden tunik takım ile göbek bölgesindeki fazlalıkları saklamanız da mümkün. Sade ve modern bir görünüm için büyük beden takım içine büyük beden tişört modellerini kullanabilirsiniz.

Büyük Beden Kadınlar Nasıl Elbise Tercih Etmeli?

Büyük beden elbise seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, elbisenin aşırı bol olmaması. Oversize olarak da adlandırılan geniş kesim elbiseler, sanılanın aksine olduğunuzdan daha yapılı görünmenize neden olabilir. Zarif kesimlere, hafif ve nefes alan keten kumaş dokuya sahip V yaka uzun kollu tunik modellerini dilerseniz elbise olarak kullanabilirsiniz. Derin V yakası sayesinde üst bölgedeki fazlalıkların saklanmasına yardımcı olan tunik modelleri, gardırobunuzda yer alması gereken kurtarıcı parçalardan biri. Belinizin daha ince görünmesini sağlamak için belden ya da belin sadece birazcık üzerinden bollaşan elbiseleri tercih edebilirsiniz. Uzun kollu gömlek elbise modellerini, belinizin biraz üzerinde kalın bir kemerle kullanabilirsiniz.

Büyük Beden Kadınlar Nasıl Abiye Giymeli?

Abiye büyük beden elbise modelleri seçerken mümkün olduğunca sade ve tek renk parçalara odaklanmalısınız. Elbise üzerinde fırfır, volan, püskül gibi detaylar bedeninizin olduğundan daha büyük görünmesine yol açabilir. Geniş kalçalara sahipseniz kloş etek kesimleri yerine A forma sahip modelleri tercih edebilirsiniz. V yakalı ve belin biraz üzerinden bollaşmaya başlayan drapeli elbiseler, belinizin daha ince görünmesine yardımcı olabilir. Vücut hatlarını ortaya çıkaran saten kumaş yerine uçuş uçuş şifon elbise modelleri ile daha zarif bir görünüme sahip olmanız mümkün.

Büyük Beden Kadınlar Hangi Pantolon Modellerini Tercih Etmeli?

Büyük beden pantolon seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, pantolonların bel kısmı. Düşük bel pantolon modelleri göbek bölgesindeki fazlalıkların saklanmasında yetersiz kalabiliyor. Göbeği tamamen saran yüksek bel pantolon çeşitlerine yönelebilirsiniz. Renk seçiminde ise pantolonların üst giyim ürününe oranla daha koyu renk olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer bacaklarınız ve ayak bilekleriniz diğer bölgelere oranla daha kalınsa bilekte ya da dizde biten pantolonlardan uzak durmalısınız. Bileklerinizi tamamen kapatan bol paça pantolon çeşitleri ile daha rahat edebilirsiniz.


Farklı vücut tiplerine sahip kadınlara yönelik tasarımları bir araya getiren Silk and Cashmere Büyük Beden Koleksiyonu, standardın üzerindeki kadınların da stillerini özgürce yansıtabilmesine fırsat veriyor. İpek ve kaşmirin bir araya geldiği kaliteli kumaşlar, doğadan ilham alan renk ve tasarımlarla buluşarak büyük beden giyiminde zamansız bir stile imzasını atıyor. XL, 2XL, 3XL gibi büyük beden giyim ürünleri ile farklı ve estetik kombinler hazırlayabilir, zamansız tasarımların keyfini çıkarabilirsiniz.

Önceki gönderi
Sonraki gönderi