Şal Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Şal Nasıl Bağlanır? – Silk and Cashmere

11.00'e kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Tüm indirimli ürünlerde 2 ve üzeri ürüne ek %10 indirim

Şal Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Şal Nasıl Bağlanır?

Hem kadın hem de erkekler tarafından kullanılan şal çeşitleri, kombinlere renk katan önemli bir aksesuar görevi görüyor. Farklı boyutları, renkleri ve dokuları ile öne çıkan modeller, her stile uygun seçenekler sunuyor. Her mevsim kullanılabilen ve değişik şekillerde bağlanarak stil sahibi birer parça haline gelen şallarla yaratıcı kombinler yapmak mümkün. Pamuk, ipek veya kaşmir gibi değişik dokulardan meydana gelen modellerle günlük hayatın yanı sıra önemli etkinliklerde de göze çarpan stiller yaratabilirsiniz. Peki, sıklıkla kullanılan şal çeşitleri nelerdir ve şal nasıl bağlanır? Gelin, detayları hep birlikte keşfedelim.

Şal Nedir?

şal nedir

Çoğunlukla boyun ve omuz üzerinde ve salaş şekilde kullanılan, dikdörtgen veya kare biçimde olan giysi parçası şal olarak adlandırılıyor. Şallar farklı boyutları ile geniş bir kullanım alanı sunuyor. Kısa şallar boyun bölgesine takılırken uzun şallar ise omuzda farklı bağlama şekillerinde kullanılabiliyor. Erkek ve kadın şal çeşitleri kıyafetleri hareketlendirmek için en ideal aksesuarlardan biri. Şalınızı, çanta ve kemer gibi aksesuarların renginde seçerek uyumlu birliktelikler oluşturabilirsiniz. Ayrıca şalınıza broş veya rozet takarak da farklı görünümler elde etmeniz mümkün.

Şal Çeşitleri Nelerdir?

şal çeşitleri nelerdir

Şallar pek çok farklı model seçeneği ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Düz şal çeşitleri renkli kıyafetlerle bir arada kullanılarak dengeli bir görünüm oluşturuyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında daha çok kullanılan şallar, soğuklara meydan okumak isteyenlerin tercihi oluyor. Desenli şal çeşitleri ise zengin görünümü ile dinamik stil arayışında olanların beklentilerine yanıt veriyor. Farklı desenlerden oluşan modeller minimal kıyafetlerle kombinlendiğinde etkileyici bir tarz oluşturuyor. Renkli şal modelleri, sade bir kıyafeti bir anda canlandırmak için ideal bir aksesuar görevi görüyor. Kıyafetle uyumlu şal renkleri kullanarak ton sür ton efekti yaratabilir ve görsel açıdan hoş bir stil elde edebilirsiniz. İpek şal modelleri ise ipeğin ayrıcalıklı dokusuyla seçkin stiller elde etmeye yardımcı oluyor. Saf ipeğin yumuşacık dokusunu deneyimleyebileceğiniz şallarla özel günlerde farklı eşleştirmeler yaparak zarif bir tarz oluşturabilirsiniz.

Şal Nasıl Yıkanır?

Şal modellerinin içeriğine göre bakım yöntemleri değişiklik gösteriyor. Pamuklu şal modellerini bir filenin içine koyarak makinede yıkayabilirsiniz. Makinenizin ön yıkama ve sıkma işlevini iptal etmeyi unutmamalısınız. 20-30 derece aralığında yıkayacağınız şallarınız için bebek şampuanı tercih edebilirsiniz. İpek şalların ise hassas yapısından dolayı elde özel bakım şampuanlarıyla yıkanması gerekiyor. Nazik hareketlerle yıkayacağınız şalları uzun yıllar aynı kalitede kullanabilirsiniz.

Şal Nasıl Bağlanır? 

şal bağlama yöntemleri

Şal takmak son dönemlerde oldukça revaçta. Farklı tarzlarda şal bağlamak için ise bazı teknikleri bilmek gerekiyor. En klasik yöntemlerden biri, şalı boynunuza iki kat dolayarak uçlarını serbest bırakmak. Bu yöntemle boğaz bölgenizi koruyabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise iki kere boynunuza doladığınız şalların ucundan düğüm atmak. Bu sayede çarpıcı bir görünüm oluşturabilir ve kışın boğazınızı soğuktan koruyabilirsiniz.

En Kolay Şal Bağlama Yöntemleri Nelerdir?

şal bağlama

Şal kolay bağlamak için pek çok yöntem bulunuyor. En kolay yöntemlerden biri şalı boynunuzdan geçirdikten sonra bir ucunu arkaya atmak. Bunun yanında şalınızı ikiye katladıktan sonra boynunuza takabilir ve iki ucunu da yuvarlak olan kısma geçirerek düğüm efekti yakalayabilirsiniz. Şalınızı boynunuza doladıktan sonra iki ucunu da arkaya atarak kıyafetlerinize farklı bir görünüm katabilirsiniz. Yine boynunuza doladığınız şalı önden bir kat düğüm yaparak kullanabilirsiniz. Şalınızı üçgen forma getirip boynunuza dolayarak ve uçlarını arkadan bağlayarak da kullanmanız mümkün. Bu yöntemler etkileyici bir görünüm için hem erkekler hem de kadınlar tarafından kullanılabilir. 


Siz de Silk and Cashmere tarafından üretilen kadın ve erkek şal modellerini hemen inceleyerek favorilerinizi belirleyebilir, farklı bağlama yöntemleri kullanarak stilinizi güçlendirebilirsiniz.

Önceki gönderi
Sonraki gönderi