Stilinizde Fark Yaratın: Şapkalar Nasıl Kombinlenir? – Silk and Cashmere

11.00'e kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Tüm indirimli ürünlerde 2 ve üzeri ürüne ek %10 indirim

Stilinizde Fark Yaratın: Şapkalar Nasıl Kombinlenir?

Sıcak yaz mevsiminde güneşin zararlı ışınlarından, kış mevsiminde ise soğuktan korunmayı sağlayan şapka modelleri, aynı zamanda kendine özgü bir stil yaratmak isteyen erkeklerin de en büyük yardımcısı. İster spor ister klasik giyinin, farklı renk ve tasarımlara sahip erkek şapka modelleri ile tarzınıza özgün bir hava katabilir, erkek şapka kombini önerileri ile her ortamda fark edilmeyi başarabilirsiniz. Maskulen tarzı benimseyen bir kadınsanız kombinlerinizde farklı şapka modellerine yer verebilirsiniz.

Fötr Şapka Nasıl Kombinlenir?

Klasik bir şapka modeli olan fötr şapka; yün, keçe ve kaşmir gibi kalın kumaşlar kullanılarak tasarlanıyor. Geniş kenarları ve yüksek tepe kısmı sayesinde hem rüzgardan hem de güneşten korunmayı sağlayan fötr şapka erkek gardıropların zamansız parçaları arasında yer alıyor. Kenarları kurdele ya da kumaş bir şeritle kaplı olan modellerin bazılarında ise kuş tüyü detayı bulunuyor. Her ne kadar klasik giyimin bir parçası olarak düşünülse de fötr şapka ile sportif bir şıklık da yakalayabilirsiniz. Deri ceket, ekose gömlek ve bot ile birlikte fötr şapka kullanabilir, göz alıcı bir stil yaratabilirsiniz. Dilerseniz basic bir tişört ve jean pantolon kombinini fötr şapka ile tamamlayabilir, çabasız ama iddialı bir stile imza atabilirsiniz. 

Hasır Şapka Nasıl Kullanılır?

Sıcak yaz günlerinin şık ve koruyucu aksesuarı hasır şapka, özellikle günlük kombinlerin en çok tercih edilen parçalarından biri. Doğru kullanıldığında modern bir görünüm sağlayan modeller, kumsal ve plajlarında vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alıyor. Keten gömlek, şort ve deri sandalet kombinizi hasır şapka ile tamamlayarak sade ancak çekici bir stil yakalayabilirsiniz. Hasır şapkanızı düz açık renk bir pantolon ve desenli triko gömlek ile de eşleştirebilirsiniz. Keten pantolon ve keten ceket üzerine aynı renk hasır şapka kullanabilir, konfordan ödün vermeden stil sahibi bir görünüm kazanabilirsiniz.

Şapka Nasıl Kullanılır?

Kombinlerinize sıra dışı ve modern bir dokunuş getiren şapka modelleri, her mevsim kullanılabilen farklı kumaş dokuları ile tarz sahibi erkeklerin en çok kullandıkları aksesuarlar arasında yerini alıyor. Farklı renklere sahip kasketler ile vintage bir tarz yaratabilir, gardırobunuzu daha pratik ve fonksiyonel hale getirebilirsiniz. Doğru kombinlenen kasket şapka modelleri ile hemen her ortama uyum sağlayabilir, konfordan ödün vermeden stil sahibi bir görünüm yakalayabilirsiniz. Kasket şapka erkek modellerini özellikle golf gibi açık hava etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Şapka çeşitlerini günlük hayatta jean, keten, kargo pantolonlar, şortlar ve gömleklerle rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ofis için fötr, melon, kasket gibi klasik şapka modellerini seçebilir, günlük hayatta ise siperli şapka ve bucket tarzı modellere yönelebilirsiniz. 

Şapka Seçimi Nasıl Olmalı?

Şapka seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli nokta ten renginiz ve yüz tipinizdir. Ten renginize uygun renkleri seçerek cildinizin daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Açık ten rengine sahipseniz koyu renk, koyu ten rengine sahipseniz açık renge sahip şapkaları deneyebilirsiniz. Yüzünüz küçükse şapka seçimini küçük modellerden yana kullanmalısınız. Uzun bir yüze sahipseniz fötr ya da kasketler tam size göre. Yuvarlak yüze sahipseniz biraz daha şanslısınız denebilir. Hemen hemen tüm şapka çeşitlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Şapka seçiminde bir diğer önemli konu ise kafa yapınıza uygun, küçük ya da büyük gelmeyen şapka bedenini seçmek.

Şapka Bedenleri

Şapka bedeninizi öğrenmek için tek yapmanız gereken şapkanın oturduğu baş bölgesini ölçmek. Bu işlem için bir mezura kullanın ve alın hizasından başlayarak kulaklarınızın arka kısmında ensenizin üst kısmını saracak şekilde ölçüm yapın. Tam ölçüyü tutturmak için birkaç deneme yapmanız gerekebilir. Ayrıca ölçüm sırasında mezurayı ne çok sıkın ne de bol bırakın. Ölçüm sonucuna göre şapka bedenleri şunlardır:

  • Baş çevresi 56-57 santimetre ise M beden
  • Baş çevresi 58-59 santimetre ise L beden
  • Baş çevresi 59-60 santimetre ise XL beden

Çevreye saygılı ve sürdürülebilir moda anlayışıyla koleksiyonlarını hazırlayan Silk and Cashmere’in birbirinden kaliteli şapka modellerine kombinlerinizde yer verebilir, stilinize benzersiz bir dokunuş katmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Önceki gönderi
Sonraki gönderi