İpek Kıyafetler Nasıl Yıkanır? – Silk and Cashmere

11.00'e kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Tüm indirimli ürünlerde 2 ve üzeri ürüne ek %10 indirim

İpek Kıyafetler Nasıl Yıkanır?

İnsanlık tarihi kadar eski bir kumaş türü olan ipek, geçmişten günümüze uzanan kadim bir gelenek adeta... Parlaklığı, capcanlı renkleri,  yumuşacık tuşesi ile öne çıkan; cildinizde bıraktığı eşsiz hisle, bir kez denimlediğinizde bir daha vazgeçmek istemeyeceğiniz, en doğal, en saf kumaşlardan biri ipek.

İpeğin giyim keyfini arttıran birçok özelliği bulunuyor. İpek, kendine has yapısı sayesinde insan tenine maksimumda uyum sağlıyor ve nemi hapsediyor; terlemeyi önlüyor. Bu özelliği sayesinde özellikle sıcak havalarda ve yoğun programınız olan günlerde size hareket özgürlüğü ve ekstra rahatlık sağlıyor. Her zaman sofistike ve her türlü şık kombininize kolaylıkla uyum sağlayacak Silk and Cashmere ipek ürünlere göz atmanızı tavsiye ederiz.

Çok narin ve nadide bir kumaş olan ipek, pürüzsüz dokusunun ve canlı renklerinin korunması, ilk günkü görünümüyle uzun süre kullanılması için özel bakım istiyor. Peki ipek kıyafetler nasıl yıkanır, bu yazımızda Silk and Cashmere Blog okurları için ipek ürünlerin uzun yıllar bozulmadan giyilebilmesi için gerekli olan yıkama ve bakım tüyolarını derledik. Hazırlasanız başlayalım.

Öncelikle ipek ürünlerin yıkama aşamasına geçmeden kıyafetinizin etiketini okuyarak yıkama yapılıp yapılamayacağını kontrol etmelisiniz. Eğer sadece kuru temizleme yapılabilen bir ürünse, kesinlikle elde yıkamayın ve profesyonel bir kuru temizleme hizmetinden faydalanın. Ancak genel olarak ipek kıyafetler elde yıkamaya uygundur. Tabii şimdi sizlere aktaracağımız uygun koşullarda...

  • İpek ürününüzü çamaşır makinesinde yıkamamanızı tavsiye ederiz. İpek çok hassas ve narin bir yapıda olduğu için ne kadar düşük devirde yıkanırsa yıkansın çamaşır makinesinin yıkama sistemleri ile uyumlu değildir.
  • İpek kumaşlar kimyasallara karşı duyarlıdır, ipek ürünlerinizi genel çamaşırlarınızı yıkamakta kullandığınız standart deterjanlarla değil; yalnızca ipek, kaşmir ve yün kumaşlar için tasarlanmış özel deterjanla ya da şampuanla yıkanmalısınız. Silk and Cashmere ipek şampuanı güvenle tercih edebilirsiniz.
  • Yıkama suyunuz asla çok sıcak olmamalı. Bir kaba ılık sıcaklıkta suyu doldurun ve ipekler için uygun olan şampuanı ekleyerek ipek ürününüzü 5 dakika boyunca suda bekletin. 
  • İpek ürünlerinizi elinizde yıkarken aşırı çitileme ya da sıkma yapmayın. Yumuşak hareketlerle ovmanız yeterli olacaktır.
  • Ovma işlemi tamamlandıktan sonra kıyafetinizi tüm şampuandan arınıncaya kadar soğuk suyla durulayın.
  • İpek kıyafetlerinizi kesinlikle kurutma makinesinde kurutmayın. 
  • Kuruturken direkt güneş ışığına maruz bırakmayın. Güneş ışığı kumaşın parlaklığına zarar verecektir. Gölge bir yerde, asarak değil; düz bir alanda sererek kurutabilirsiniz. 
  • İpek kıyafetlerinizin üzerinde kullanıma bağlı olarak parfüm  vb. kokular oluşursa, güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde açık havada havalandırmanız kokunun çıkması için yeterli olacaktır. Eğer ürünü kısa süre giydiyseniz, sadece havalandırma yapmanız yeterli olacaksa yıkama yapmaktan kaçınabilirsiniz. 
Önceki gönderi
Sonraki gönderi