Kapsül Gardırop Nedir? – Silk and Cashmere

11.00'e kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Tüm indirimli ürünlerde 2 ve üzeri ürüne ek %10 indirim

Kapsül Gardırop Nedir?

Minimalist yaşam tarzını benimseyen kişilerin ve sürdürülebilir ürünler tercih edenlerin oluşturmaya çalıştığı kapsül gardırop son yıllarda bir akıma da dönüştü. Yeni ve kullanışlı bir dolap yaratmayı amaçlayan bu akım, tüketim çılgınlığına tepki olarak doğdu. Aynı zamanda dolabınızda uzun yıllardır giymemenize rağmen sakladığınız kıyafetlerle de vedalaşmanızı sağlıyor.

 Neden Kapsül Gardırop?

Dolabınızı kapsül gardıroba çevirmek giyinmeye daha az zaman harcamanızı sağlar. 

Ne giyeceğim derdinden kurtulmanızı sağlar. Çünkü oluşturduğunuz seçki her ortama ve etkinliğe uyum gösterir.

Kolayca kombinlenebilen ve her zaman şık parçalara sahip olduğunuzu bilmek güven verir.

Bir dolap dolusu kıyafetiniz varken hep aynı parçalar etrafında dönüyorsanız bunu değiştirmek size iyi gelir, stresinizi azaltır.

Uzun yıllar giyebileceğiniz dayanıklı dokulara yatırım yaparak bütçenizi de dengeleyebilirsiniz.

 

Kapsül Gardırop Nasıl Oluşturulur?

Kapsül gardırobunuzu hangi dönem için oluşturacağınıza karar vererek başlayabilirsiniz. 3 ya da 6 aylık dönemler belirleyerek mevsim geçişinde de yeni kapsül gardırobunuzu planlayabilirsiniz.

Bir sayıya bağlı kalıp kalmayacağınıza karar verebilirsiniz. 33 parçayla 3 ay geçirmek gibi bazı yöntemler uygulanıyor. Ama bir sayıya bağlı kalmanız da mecburi değil.

Hedeflerinizi belirledikten sonra ilk iş mevcut kıyafetlerinizi elden geçirmek olacak. En az 1 yıldır hiç giymediğiniz, sevdiğiniz ama giyilmeyecek kadar eskimiş, vücut tipinize uymayan, büyük ya da küçük gelen kıyafetleri ayırın. Bu kıyafetleri bağışlayabilir ya da ikinci el olarak satabilirsiniz.

Şimdi kapsül gardırop oluşturma kısmına geliyoruz. Bunun için öncelikle stilinizi, iş yaşamınızı, sosyal hayatınızı ve günlük yaşamınızı düşünün. İş yaşamınızda uymanız gereken giyim kuralları var mı yoksa rahat hareket edebiliyor musunuz? Günlük yaşamda hangi tarzda giyinmeyi seviyorsunuz? Hangi renkler sizi daha çok mutlu ediyor? Bunlara karar verdiğinizde tarzınız için temelleri de atmış oluyorsunuz.

Belirlediğiniz bu temellerin ardından elinizdeki kıyafetleri tekrar değerlendirin ve eksikleriniz varsa bunların bir listesini oluşturun. İhtiyacınız olan parçaları hangi kıyafetlerle kombinleyebileceğinizi ve nerede kullanmayı düşündüğünüzü not edin. Alışveriş için acele etmenize hiç gerek yok.

Kapsül gardrobunuzu oluştururken basic kıyafetleri, zamansız tasarımları, dayanıklı dokuları ve rahat kombinlenebilecek temel renkleri dahil etmeyi unutmayın.

 Kapsül Gardrobunuz İçin Öneriler

Kapsül gardıroplarda ana fikrin tüketimi azaltmak olduğunu söyleyebiliriz. Daha az tüketimi sağlayan da uzun süreli kullanabileceğimiz dayanıklı dokulardan geçiyor.

Silk and Cashmere olarak uzun yıllar severek kullanacağınız zamansız tasarımlar ve dayanıklı dokumalarımızı sizlere ulaştırıyoruz. Kaşmir ve ipek dokularımız sizinle uzun yıllar birlikte olmayı vaat ediyor. En sevilen, müşterilerimizin uzun yıllardır herhangi bir sorun yaşamadan kullandığı ve kapsül gardırobunuza uygun parçaları sizler için derledik. Kapsül gardırop alışverişinizin ilk durağı olacağına emin olduğumuz derlememize mutlaka göz atın.

 

Erkek

Polo Yaka Uzun Kollu Erkek kazak

Kaşmir ve Yün V Yaka Saç Örgülü Uzun Kollu Amerigo Erkek Kazak

İpek ve Kaşmir Balıkçı Yaka Uzun Kollu Utku Erkek Triko

Saf Kaşmir Messi Uzun Kollu Erkek Hırka

 

Kadın

İpek Audrey Rahat Kesim Uzun Kollu Gömlek

Saf Kaşmir Valerie Yuvarlak Yaka Uzun Kollu Kazak

 

Kaşmirli Amelia Balıkçı Yaka Uzun Kollu Kazak   

Saf Kaşmir Isabella Derin V Yaka T Kollu Triko Tunik

Kaşmir ve Süper İnce Merino Yünü Karışımlı Saç Örgü Detaylı Gardenia Hırka 

Önceki gönderi
Sonraki gönderi