Kaşmir Kıyafetleri Uzun Süre İlk Günkü Gibi Kullanmak İçin Tüyolar – Silk and Cashmere

11.00'e kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Tüm indirimli ürünlerde 2 ve üzeri ürüne ek %10 indirim

Kaşmir Kıyafetleri Uzun Süre İlk Günkü Gibi Kullanmak İçin Tüyolar

Kaşmir, dokunduğunuzda sizi sıcacık sarıp sarmalayan yumuşacık hissiyle tüm dokular içinde bir adım öne çıkıyor. Cildinizi adeta teninizle bütünleşmişçesine doğal bir şekilde saran kaşmir, tene direkt olarak giyilen tek yün olma özelliği de taşıyor. Kaşmir kıyafetler ve aksesuarlar bu çok özel giyim keyfi sayesinde bir kez deneyimleyenin bir daha asla vazgeçmek istemediği bir tercih haline geliyor. Biz de bu yazımızda Silk and Cashmere Blog okurlarımız için kaşmir kıyefetleri uzun süre ilk günkü gibi kullanmak için gerekli olan yıkama ve bakım tüyolarını derledik. Keyifli okumalar…

 

%100 Doğal ve Yaşayan Bir Doku

Kaşmir, İç Moğolistan’da yaşayan çok özel bir tür olan Capra Hircus cinsi diğer adıyla keşmir keçilerinin yünlerinden elde ediliyor. Kaşmir, %100 doğal ve yaşayan bir elyaf olduğundan, uzun kaşmir fiberleri bir süre sonra çok hafif topaklar oluştuyor. Hiçbir kimyasal işlem görmeden ve en doğal tekniklerle üretilen kaşmir kıyafetler tam da bu doğallık nedeniyle ilk kullanım aylarında biraz tüylenme yapabiliyor. Bu durum aslında kaşmirin kalitesinin ve doğallığının göstergesi oluyor. İlk kullanımlarda hiç tüylenme yapmayan kaşmirin %100 doğal olmadığını söyleyebiliriz. Gerçek kaşmir tüylenir.

Zamanla bu istenmeyen tüyler dökülür ve daha fazla bir tüylenme olmaz. Satın almış olduğunuz kaşmir ürünlerinizin ilk kullanımlarda beklenen bu tüyleri Silk And Cashmere Tüy Temizleme Makinesi ile kıyafetinizin dokusunun ters yönünde tüylerin üzerinde gezdirerek kolaylıkla toplayabilirsiniz.

 

Kaşmir İçin Bakım Önerileri

  • Kaşmir kıyafetlerin yıkama aşamasına geçmeden etiketindeki kullanma talimatını okuyarak yıkama yapılıp yapılamayacağını kontrol etmelisiniz. Eğer sadece kuru temizleme yapılabilen bir ürünse, kuru temizleme hizmetinden faydalanabilirsiniz. Ancak aksi bir durum olmadıkça kaşmir ürünler yıkamaya uygundur. Çamaşır makinesi kullanmamanızı ve elde yıkamanızı tavsiye ederiz. 
  • Kaşmir ürünlerinizi klasik deterjanlarla değil; yalnızca kaşmir gibi değerli kumaşlar için tasarlanmış özel deterjanla ya da şampuanla yıkamanızı tavsiye ederiz. Tamamen doğal malzemelerden üretilmiş ve hiçbir kimyasal içermeyen, çevre dostu Silk and Cashmere Kaşmir Şampuanı kullanabilirsiniz. Bu şampuan renk koruyucu ve solmayı engelleyen özelliği sayesinde, ürününüzün renginin ilk günkü canlılığını korumasına yardımcı olacaktır.
  • Yıkama esnasında su sıcaklığı ılık olmalı; kaşmir giysiler sıkma ovma gibi sert hareketlerle değil narin bir şekilde köpürtülerek sonrasında durulanmalı.
  • Kaşmir kıyafetleri ilk günkü formlarını korumaları için; kurutma makinesinde değil direkt güneş ışığına maruz kalmayan bir alanda düz bir şekilde sererek kurutabilirsiniz.
  • Kaşmir ürünleri asarak değil, katlı bir şekilde saklarsanız ömürlerini daha da uzatmış olursunuz.
  • Ayrıca kaşmir giysiler, hassas bir dokuda olduğundan; küpe, yüzük, kemer gibi aksesuarlara takılmaması için de özen gösterebilirsiniz.

 

% 100 doğal ve ısı dengeleyici özelliği sayesinde terlemeyi ve üşümeyi önleyen, bulunduğunuz ortmanın ısısına hemen adapte olan kaşmir kazaklar ve hırkalar serin havaların vazgeçilmezi oluyor. Sonbahar-kış sezonuna girmişken, yepyeni  Silk and Cashmere Kaşmir kadın koleksiyonuna ve Silk and Cashmere Kaşmir erkek koleksiyonuna göz atarak kendinize ya da sevdiklerinize bu çok özel giyim zekvini hediye edebilirsiniz.

 

  

 

Önceki gönderi
Sonraki gönderi