Kaşmir Kazak Nasıl Yıkanır? – Silk and Cashmere

11.00'e kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Tüm indirimli ürünlerde 2 ve üzeri ürüne ek %10 indirim

Kaşmir Kazak Nasıl Yıkanır?

Kaşmir Kazak Nasıl Yıkanır?

Dünyanın en değerli iki dokusundan biri olan kaşmirden elde edilen kazaklar göz alıcılığı ve rahatlığı ile dolabınızda her zaman favori kurtarıcınız...

Peki incecik yünü ve yumuşacık dokusu sayesinde teninizde ipeksi bir his bırakan kaşmir kazaklarınızı nasıl yıkamanız gerektiğini biliyor musunuz?

İşte sizin için hazırladığımız dolabınızı kurtaracak birkaç ipucu…

 

Kaşmir Kazağınızı Elde Yıkamalısınız!

Zamansız bir şıklığı garantileyen kaşmir kazaklarınızı, yıkamak için sıcaklığı 20 dereceyi geçmeyecek ılık suyu temiz bir kaba doldurun.  Kullandığınız şampuanın özel yün şampuanı olmasına özen göstermenizde fayda var.

Eğer bu tarz bir ürün elde etmekte zorlanıyorsanız hassas çamaşır deterjanı veya çocuk şampuanını ekleyip karıştırın ve köpürtün. Ardından kazağını bu suya bastırın.

Kazağınızı birkaç kere sağa ve sola olmak üzere suyun içinde çevirin. Yeterince yıkadıktan sonra suyu boşaltın, tekrar ılık su ekleyin ve aynı işlemi tekrar uygulayın.

Sudaki köpük tamamen kaybolduğunda suyu boşaltın. Kazağı nazik bir şekilde sıkarak sudan arındırın.

Kazağı daha sonra bir havlunun üzerine serin ve dikkatlice havluyu rulo yaparak kalan suyun havluya geçmesini sağlayın. Ardından yine serili bir şekilde kurumaya bırakın.

Çamaşır makinesinde yıkamayı tercih edecekseniz, mutlaka “yün” seçeneğinde ve yine 20 dereceyi geçmeyecek suda yıkamalısınız.

Her iki yöntemin sonucunda yıkanmış kaşmir kazağınızı kesinlikle doğrudan güneş ışığında veya kurutma makinesinde kurutmamalısınız. Çünkü bu işlemler ürüne geri dönüşü olmayacak derecede zarar vererek, kaşmirin inceliği ve yumuşaklığını yitirmesine yol açabilir.

Bu yazımızda sizlere kaşmir kazak yıkama konusunda püf noktaları aktardık.

Unutmayın kaşmir kazaklarınız, dolabınızdaki diğer ürünlere göre çok daha özenli bir bakım ister.

Doğru bir biçimde yapılan bakımla kaşmir kazağınız yıllar sonra bile canlı renkleri ve şekliyle ilk günkü gibi kalacaktır…

 

Kaşmir Kazak Nasıl Temizlenir?

Kış mevsiminde konforlu bir sıcaklık sunan kaşmir kazaklarınızı temizlemek için özel bir hassasiyet göstermelisiniz.

Kaşmir Kazak nasıl temizlenir?” diyorsanız gelin neler yapabileceğinize birlikte bakalım!

“Kaşmir kazak nasıl yıkanmalıdır?” başlıklı yazımızda detaylıca anlattıklarımıza ek olarak temizliği bakımından yapabileceğiniz bazı püf noktaları elbette var!

  • Örneğin, daima soğuk su ve yumuşak bir deterjan kullanarak yıkadığınız kaşmir kazağınızı havalandırmak temizliği açısından oldukça önemli! Kaşmir kazağınızı gün aşırı kullanarak, bir gün giydikten sonra dinlenmeye bırakmalısınız!
  • Kaşmir kazağınız lekelendiğinde kesinlikle elde yıkamalısınız. Leke çıkarma ürününüzü kullanmadan önce kaşmir kazağınızın iç dikişi gibi göze çarpmayan bir noktada test edin. Çünkü klorlu ağartıcıların seyreltik çözeltileri bile kalıcı sararmaya, renk kaybına, sertleşmeye ve yünün zayıflamasına neden olur.
  • Kaşmir giysiniz tüylenebilir ama endişelenmeyin! Çünkü kaşmirde boncuklanma doğal bir olaydır. Tüm doğal yün ürünlerinde tüylenme olur ve bu ürünün hatalı olduğu anlamına gelmez.  

Tüylenme, kaşmir tarağı kullanılarak veya elle toplanarak hızla çıkarılabilir. Bir diğer alternatif olarak ise yıkadıktan sonra, giysinizi bir saat boyunca dondurucu bölmesindeki bir dondurucu poşetine koyun. Soğuktan dolayı hassas tüyler daha az kasılır ve tiftiklenir. Ama asla elinizle almamalı veya makasla kesmemelisiniz çünkü dokusunu bozabilirsiniz.

  • Tüm bu işlemlerden sonra kaşmir kazağınızı muhafaza etmek için katlamalısınız. Çünkü askı kullanmak şeklini bozabilir.
  • Kaşmir kazağınızı uzun süreli kullanmayacaksınız bir elbise çantası veya kutusu veya her ikisini birden kullanın. Kaşmir güveleri kendine çektiğinden, kutuya güve kovucu koymalısınız.

Hafif ve doğal bir görüntüsü olan kaşmir kazaklar, diğere kazaklara göre daha fazla sıcak tutma özelliğine sahipken kaşmir kazaklarınızı temiz tutmak için ekstra bir çaba göstermeye sizce de değmez mi?

Kaşmir Kazak Nasıl Ütülenir?

Kıyafet dolabının en gözde kumaşlarından biri olan kaşmir kazaklar, antibakteriyel olmasından dolayı oldukça sık tercih edilen yünlü kumaşlardan bir tanesidir.  

Antibakteriyel olmasına ek olarak, kaşmiri diğer kumaşlardan farklı kılan ipeksi ve kaygan bir dokuya sahip olmasıdır. Bu yönüyle teninize temas ettiğinde yumuşacık ve sıcak bir etki bırakmaktadır.

Peki böylesi özel bir ürünü nasıl ütülemeniz gerektiğinizi biliyor musunuz?

Haydi gelin birlikte bakalım!

Kaşmir kazağınızı, sıcaklığı 20 dereceyi geçmeyecek ılık suda yıkadıktan sonra kazağınızı kesinlikle doğrudan güneş ışığında veya kurutma makinasında kurutmayın. Çünkü böyle bir kurutma yöntemi kaşmir kazağınızı geri dönüşü olmayacak bir şekilde bozabilir.

Kazağınızı elinizde özenle yıkadıktan sonra bir havlunun üzerine serin ve dikkatlice havluyu rulo yaparak kalan suyun havluya geçmesini sağlayın. Ardından yine serili bir şekilde kurumaya bırakın.

Böyle bir kurutma işleminden sonra kaşmir kazağınız genelde ütü istemeyecektir ama siz yine ütülemek isterseniz lütfen bir buharlı ütü kullanın!

Ütü yaparken, ütünüzde buhar işlevini ayarlayın ve ütü ile kaşmir giysi arasında 0,5-1 cm (0,2-0,4 inç) boşluk bırakın.

Zamansız bir şıklığı garantileyen kaşmir kazaklarınızın temizliğini ve bakımını ve dikkatli bir şekilde yaparsınız uzun yıllar sonrasında bile solmadan ve bollanmadan korunur, ilk günkü renklerini ve şeklini muhafaza eder.

“Kaşmir kazak nasıl ütülenir?” sorusuna yanıtı burada vermiş olsak da ütüye gelene kadar diğer işlemler için “Kaşmir Kazak Nasıl Temizlenir?” ve “Kaşmir Kazak Nasıl Yıkanır?” yazılarımıza göz atabilirsiniz!

Önceki gönderi
Sonraki gönderi